Det nye fag håndværk og design

En lille udstilling på multisaltrappen er afstedkommet af en HDS-opgave, der lød på at lave en skulptur, der fyldte ca. en kubikmeter. Det skulle være en grovmotorisk skulptur, så eleverne måtte som udgangspunkt kun bruge sav til at forarbejde materialet.  Tilskuere behøvede ikke at kunne se, hvad skulpturen forestillede, men elevgruppen skulle kunne fortælle, hvad de enkelte dele symbolisererde På de færdige skulpturer er et papir, der fortæller, hvad der har inspireret gruppen. Der findes både en ko, et fuglehushotel og en bedstefar, der sidder på tønden.
 

Elever i Afghanistan

9.g har været på Tøjhusmuseet for at deltage i et undervisningsforløb med dilemmeaer omkring Mission Afghanistan.
Eleverne blev sendt til Afghanistan sammen med de andre danske soldater på hold 10. Her skulle de i den autentiske udstilling tage stilling til spørgsmål om liv og død, moral og etik med udgangspunkt i lægers, soldaters, journalisters og nødhjælpsarbejders hverdag i den konfliktfyldte Helmand provins.
 

Fejring af vores lærere

Den 5. oktober er lærerens dag. Denne FN dag markeres i over 100 lande og er elevernes, forældrenes og ledelsens mulighed for at sætte fokus på læreres essentielle betydning for elevernes dannelse og uddannelse. Her på VNS fejrede vi vores dygtige lærere med romkugler, elever kom med røde æbler, i nogle klasser havde forældre sørget for flag og meget andet. Alt sammen fordi vi gerne vil sige tak til vores lærere.