Udskolingsdynamo

Vi har haft udskolingsdynamo i nu 4 år. Et af tiltagene i dynamoen en faglig flyver (en lærer), hvis formål bl.a. er at give de naturfaglige fag et statusløft hos eleverne. Den faglige flyver har ikke fast skema i klasserne. I stedet bruger han sine lektioner til at støtte op om den naturfaglige og matematiske undervisning. Dette gøres både i form at 2-lærer forløb, via delehold – f.eks. i fysik/kemi og i lektiehjælpen/den faglige fordybelse. Den faglige flyver er også sparringspartner for de matematiske og naturfaglige lærere i udskolingen.
Han går også ind i en indsats omkring de elever i niende klasse, som har ekstra brug for hjælp til matematik. Indsatsen går både på matematikkompetencer, men også på hvordan man specifikt går til prøve. Målsætningen  med dette er, at ingen elever får under 02 til afgangsprøverne i matematik til sommer.

Velkommen til byen

En uge i efteråret var skolen omdannet til VNS-Købing: Sin helt egen by med egen møntfod, eget rådhus, eget bageri, beautysalon, sundhedshus, rejsebureau, kulturhus, nøgleringsbar, cafe, politiske partier, og selvfølgelig også egne journalister i eget mediehus.

Susan, vores skoleleder, fik sit ansigt på møntfoden Stakater, og skolens gange var opkaldt efter diverse lærere og afdelingsledere. Hele ugen holdt Mediehuset os alle orienterede - bl.a. igennem lokalavisen.Torsdag aften holdt vi åbent hus. Ved at klikke på billede her over kan du læse ugens aviser og se billeder fra det åbne hus.

Godmorgenkaffe

En hel almindelig morgen her i december havde nisserne en overraskelse til alle forældre og medarbejdere: En kaffevogn stod og ventede i skolegården. Ja, faktisk stod der 2 - en i Fællesgården og en i Alsgården. Og de flinke kaffemennesker havde travlt. Adskillige forældre og medarbejdere ville gerne have en tår kaffe at starte dagen på - og det var god kaffe! Tak for kaffe, god jul og godt nytår til alle.